Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Starannie przygotowana kompozycja liofilizowanych warzyw, przypraw oraz grzybów, która nada daniom intensywnego smaku i aromatu babcinej, tradycyjnej kuchni. Dosmaczka może być stosowana do potraw takich, jak zupy, sosy, a także jako naturalna alternatywa dla gotowych bulionów i zasmażek. Polecana jako dodatek do dań tradycyjnych, wegetariańskich oraz wegańskich.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do zup, bulionów i sosów dodać 2 łyżki (10 g) na 0,5 l wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1452 kJ/ 346 kcal Tłuszcz - 9,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g Węglowodany - 57 g w tym cukry - 13,2 g Błonnik - 8 g Białko - 4,1 g Sól - 14 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.