Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Ekologiczny olej kokosowy bezwonny jest bezsmakową alternatywą dla oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia i wegańskim zamiennikiem masła. Poddanie go działaniu pary wodnej sprawia, że jest bezwonny i neutralny w smaku. Jako neutralny olej do smażenia ma uniwersalne zastosowanie i wykazuje dużą odporność na wysokie temperatury. Olej kokosowy świetnie sprawdza się w daniach egzotycznych i regionalnych, podczas smażenia w głębokim tłuszczu, pieczenia i smażenia oraz jako wegański zamiennik masła. Ekologiczny olej kokosowy jest idealny do przekąsek i dań wegańskich (takich jak dhal z soczewicą). Olej kokosowy jest też ważnym składnikiem naturalnych kosmetyków i jest tradycyjnie stosowany do pielęgnacji skóry i włosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna - 3330 kJ/810 kcal Tłuszcz - 90 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 83 g Węglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g Białko - 0 g Sól - 0 g
UWAGA Zestalanie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cechą naturalną i nie wpływa na jakość produktu. W razie potrzeby należy podgrzać słoik w kąpieli wodnej.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od promieni słonecznych.