Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI SARDYNKI 55 %, cebula* 13 %, natka pietruszki* 12 %, oliwa z oliwek extra virgin* 10 %, płatki ziemniaczane* 9 %, czosnek*, pieprz*, sól morska. (* składnik z rolnictwa ekologicznego). 45 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.
OPIS Pasta do smarowania na bazie filetu z SARDYNKI (Sardina pilchardus W.) z ekologiczną natką pietruszki i oliwą z oliwek extra virgin. Produkt sterylizowany. Sardynka została złowiona w środkowo-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 34.I.31/27.VIII). Idealny dodatek do tostów, sałatek, jajka bądź kanapek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 565 kJ/136 kcal Tłuszcz: 8,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 5,1 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 1,1 g Węglowodany: 5,0 g w tym cukry: 0,8 g Błonnik: 1,5 g Białko: 10 g Sól: 0,6 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.