Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI kawałki TUŃCZYKA 52 %, oliwki* 20 %, oliwa z oliwek extra virgin* 12 %, płatki ziemniaczane* 9 %, cebula* 4 %, czosnek*, sól morska. (* składnik z rolnictwa ekologicznego). 47 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.
OPIS Pasta z TUŃCZYKA (bonito, żółtopłetwego, wielkookiego, białego). Produkt sterylizowany. Katsuwonus pelamis (TUŃCZYK bonito), Thunnus albacares (TUŃCZYK żółtopłetwy), Thunnus obesus (TUŃCZYK wielkooki), Thunnus alalunga (TUŃCZYK biały) złowione w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 27.X.a.2) i środkowo-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 34.I.2-III.12). Idealny dodatek do tostów, sałatek, jajka bądź kanapek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 667 kJ/157 kcal Tłuszcz: 9,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 5,8 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 1,6 g Węglowodany: 4,0 g w tym cukry: <1,0 g Błonnik: 1,2 g Białko: 13,3 g Sól: 1,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.