Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS ŁOSOŚ pacyficzny nerka sockeye plastrowany, wędzony na zimno, rozmrożony. ŁOSOŚ sockeye uważany jest za najszlachetniejszą odmianę łososia dzikiego; Ryba ta żyje swobodnie w wyjątkowo czystych, lodowatych wodach Alaski, czemu zawdzięcz swój niepowtarzalny smak, zwartą strukturę i głęboki, czerwony kolor mięsa; Swój kolor zawdzięcza diecie bogatej w SKORUPIAKI w tym kryla czy krewetki; Nazwa „sockeye” pochodzi od indiańskiego słowa oznaczającego czerwoną rybę; Metoda produkcji: złowione w morzu. Obszar połowu: FAO 67 (Północno-Wschodni Ocean Spokojny). Kategoria narzędzia połowowego: sieci skrzelowe. Produkt rozmrożony, nie zamrażać ponownie. Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 602 kJ/144 kcal Tłuszcz - 7,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g Węglowodany - <0,5 g w tym cukry - <0,5 g Białko - 19 g Sól - 3,60 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od 0 do +4°C.