Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI filety z SARDELI 60 % (SARDELE, sól), ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 40 %. 40 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.
OPIS Sardela europejska (Engraulis encrasicolus), złowiona w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 27.VIII), podobszar połowu: Zatoka Biskajska.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO ODSĄCZENIU Energia: 729 kJ/174 kcal Tłuszcz: 13 g w tym kwasy nasycone: 2,0 g jednonienasycone: 7,0 g wielonienasycone: 2,6 g Węglowodany: 0,3 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 0 g Białko: 23 g Sól: 10 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku i spożyć w ciągu 3 dni.