Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI sok ze śliwek NFC (51 %), cukier, przyprawy korzenne (2,3 %): gożdziki, cynamon, imbir.
OPIS Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek dodając wcześniej cynamon, goździki i imbir. Jest to naturalny syrop, a nie jak większość dostępnych na rynku produktów - woda połączona z koncentratem i aromatami. Cała prawda o syropie wychodzi na jaw, jeśli pokusimy się o przeczytanie składu produktu, który chcemy kupić. Pamiętajmy, że zawsze na pierwszym miejscu w składzie znajduje się ten składnik, którego jest najwięcej w danym produkcie. W naszym syropie jest 51 % soku ze śliwek. Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.
Syrop śliwkowy korzenny - z soku odsączonego z owoców a nie z koncentratu - rzadko spotykany smak - produkowany z soku ze śliwek, przypraw korzennych i cukru
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 896 kJ/214 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 52 g w tym cukry: 49 g Białko: 0,7 g Sól: 0 g
UWAGA Osad jest zjawiskiem naturalnym.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.