Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Choć cytryna nie jest naszym rodzimym owocem, to syrop cytrynowy produkujemy tak, jak robiło się to kiedyś w domach. Sok z owoców łączymy z cukrem i zlewamy do butelek. W naszym syropie jest 52 % soku z cytryn. Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, a dodając wodę z lodem otrzymamy domową lemoniadę. Syrop cytrynowy świetnie sprawdza się również, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1115 kJ / 262 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 65 g w tym cukry: 59 g Białko: 0,6 g Sól: 0 g
UWAGI Smak, kolor i konsystencja mogą różnić się w zależności od pory roku i partii surowca. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Przed spożyciem wstrząsnąć.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.