Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI woda, napar z kwiatu czarnego bzu (woda, 2,4 % suszonych kwiatów czarnego bzu), cukier trzcinowy, tłoczony sok z cytryn, tłoczony sok z jabłek.
OPIS Aromatyczny syrop otrzymany z naparu wysuszonych kwiatów czarnego bzu, cukru trzcinowego oraz tłoczonego soku cytrynowego. Produkcję syropu oparliśmy na tradycyjnej recepturze przyrządzania syropu z kwiatu czarnego bzu, zwanego w Wielkopolsce "hyćką". Syrop polecamy dodawać do herbaty, koktajli, lemoniad lub deserów. Rekomendujemy pić na gorąco w okresie jesienno - zimowym. Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml Wartość energetyczna: 625 kJ /159 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 37 g w tym cukry: 36 g Białko: 0 g Sól: 0 g
UWAGA Przed spożyciem produkt należy wstrząsnąć. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce.