Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem i posypanej mąką formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1497 kJ/358 kcal Tłuszcz: 5,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 66 g w tymcukry: 0,8 g Błonnik: 6,0 g Białko: 7,2 g Sól: 2,5 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SEZAM.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.