Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Koncentrat ciasta w proszku do wypieku bezglutenowych muffinów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Muffiny klasyczne: Składniki: - 1 opakowanie konentratu ciasta 280 g - 2 JAJA - 100 ml oleju - 40 ml wody W wersji wegańskiej nie używać jaj, zawartość torebki wymieszać najpierw z olejem (100 ml), a następnie dolać 60 ml wody i wyrabiać ok. 3 minut. Wykonanie: Zawartość torebki wyspać do naczynia, dodać JAJA, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok.3 min. - Następnie ciasto przełożyć do foremek. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180 st. C piekarnika i piec 20-25 min. Wyjąć i ostudzić na kratce. - Ciasto można przygotować i wypiekać z różnymi dodatkami: owocami ,bakaliami, czekoladą itp.
Muffiny marchewkowo-cynamonowe Składniki: - 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g - 2 jaja - 100 ml oleju - 40 ml wody - 100 g marchewki startej na drobnej tarce - 2 łyżeczki cukru cynamonowego bezglutenowego Celiko Wykonanie: - Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę, cukier cynamonowy, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. - Całość wyrabiać mikserem przez ok. 3 min. - Następnie dodać startą na drobnej tarce marchewkę i delikatnie wymieszać. - Ciasto przełożyć do foremek i wstawić do nagrzanego do temp. 180 st. C. piekarnika i piec przez 20-25 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g GOTOWEGO WYROBU Wartość energetyczna: 1655 kJ / 396 kcal Tłuszcz: 21 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 47,5 g w tym cukry: 21,5 g Białko: 3,4 g Sól: 0,69 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.