Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Mochi to bardzo popularna potrawa w Japonii, tradycyjnie spożywana m.in. w Nowy Rok. Mochi z całego ryżu składa się wyłącznie ze słodkiego brązowego ryżu, podstawy kuchni makrobiotycznej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron pod przykryciem na patelni, aż mochi wybrzuszy się.
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100 g Wartość energetyczna: 973 kJ / 230 kcal Tłuszcz: 2,0 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 46,4 g W tym cukry: 0,1 g Białko: 4,7 g Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce maksymalnie 3 dni w szczelnym pojemniku.