Poprzedni
Następny

MAKARON (KUKURYDZIANO - RYŻOWY) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g - PASTA NATURA

12,50 zł
Brutto
EAN13 8050534149890 Marka PASTA NATURA (makarony bezglutenowe)
SKŁADNIKI
95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Makaron wyprodukowany z włoskiej mąki kukurydzianej i ryżowej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość, kształt i kolor podczas gotowania.
Makaron doskonale łączy się z sosami, np. kremowymi, lekkimi, z małymi kawałkami mięsa i warzyw. Idealnie smakuje z sosem bolońskim i parmezanem. Spróbuj go także w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi.
Ten makaron tagliatelle z łatwością owinie sobie każdego smakosza włoskiej pasty wokół... widelca.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 8 - 10 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0,008 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Producent / dystrybutor – nazwa i adres PASTA NATURA SRL, Via Cantarane, 1, 12020 Villafalletto CN
WEGAŃSKI Tak
WEGETARIAŃSKI Tak
BEZ GLUTENU (w składnikach) Tak
CERTYFIKAT BIO Tak
Gwarantowany termin przydatności 360 dni
BEZ CUKRU (w składnikach) Tak
Bez Glutenu (Deklaracja) Tak