Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI 100 % ekologiczna mąka z sorgo (bezglutenowa).
OPIS Makaron bezglutenowy z 100 % ekologicznych składników przeznaczony dla osób z nietolerancją glutenu. Do sosów i sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), 8-9 minut. Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1607 kJ / 384 kcal Tłuszcz: 3,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 77 g w tym cukry: 1,9 g Błonnik: 6,6 g Białko: 8 g Sól: <0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.