Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Ciasto kataifi (kadayif) to cienkie, nitkowate ciasto, które jest popularne w kuchniach Bliskiego Wschodu. To makaronowe ciasto jest chrupiące i kruche, a po upieczeniu złociste. Przeznaczenie do dubajskiej czekolady, lodów i deserów. Można je usmażyć z odpowiednią ilością MASŁA lub margaryny i używać jako składnika nadzienia do ciast, jako dodatek między warstwami czekolady i do dekoracji tortów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1630 kJ / 390 kcal Tłuszcz: 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 80,1 g w tym cukry: 1,0 g Białko: 11 g Sól: 0,20 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, w chłodnym i wolnym od wilgoci miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.