Poprzedni
Następny

MAKARON KONJAC W KSZTAŁCIE RYŻU (STICKY RICE) DO SUSHI BEZGLUTENOWY 200 g - KETO CHEF (BETTER THAN FOODS)

6,20 zł
Brutto
EAN13 5060691233472 Marka KETO CHEF (makarony konjac)
SKŁADNIKI
woda oczyszczona, skrobia z tapioki, ryż biały okrągły (5 %), mąka konjac (3 %), substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego

OPIS
Bezglutenowy makaron w kształcie ziarenek ryżu ze skrobią z tapioki, ryżem białym okrągłym i mąką konjac - dzięki unikatowej formule, makaron cechuje się niebywałą kleistością, dzięki czemu sprawdza się jako alternatywa dla klasycznego ryżu w daniach takich jak sushi, bowl, risotto czy mango sticky rice - których przygotowanie ze zwykłym makaronem konjac nie jest możliwe. Czas to zmienić!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Krok 1: Wysyp pół opakowania na płaty nori (brak w zestawie)
Krok 2: Rozprowadź na 3/4 powierzchni.
Krok 3: Zroluj, pokrój, smacznego. Najlepiej smakuje z sosem SOJOWYM, pastą miso i imbirem.

Alternatywnie:
Krok 1: Podgrzej na otwartej patelni przez 1-2 minuty lub w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę.
Krok 2: Dodaj do ulubionego dania tj. przystawka lub zupa.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 223 kJ / 53 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 11,6 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarza się SOJĘ, OWIES i siarczyny.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez maksymalnie 1 tydzień.

Producent / dystrybutor – nazwa i adres HuiZhou Wanjia Food Co Ltd, No. 30 Industrial Base, Tongqiao Town, 516001 Huizhou City, Guangdong Province, China
WEGAŃSKI Tak
WEGETARIAŃSKI Tak
BEZ GLUTENU (w składnikach) Tak
CERTYFIKAT BIO Nie
Gwarantowany termin przydatności 180 dni
BEZ CUKRU (w składnikach) Tak
Bez Glutenu (Deklaracja) Tak