Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Idealny do sosów i dań głównych. Makaron wyrabiany z semoliny, dzięki której nie skleja się i zachowuje idealną sprężystość po ugotowaniu. Do ich produkcji używana jest PSZENICA durum dojrzewająca w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu makaron ten zachowuje naturalny smak i słoneczną barwę.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed spożyciem gotować 10 minut, al dente 8 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 616 kJ/145 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 29 g w tym cukry: < 0,5 g Błonnik: 1,6 g Białko: 5,0 g Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać JAJA i SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.