Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS SER feta z pasteryzowanego MLEKA owczego i koziego dojrzewający w solance. SER feta to tradycyjny grecki produkt, a przy tym najpopularniejszy SER pochodzący z tego słonecznego kraju. Połączenie pasteryzowanego MLEKA koziego i owczego tworzy niepowtarzalny smak. To nieodłączny składnik diety śródziemnomorskiej, znany i lubiany na całym świecie. Ten tradycyjny SER znajdzie w kuchni wielość zastosowań. Wyśmienicie sprawdzi się po prostu na kanapkach bądź w tostach, w których smakowicie się topi. Świetnie komponuje się ze smakiem pomidorów, ogórków, papryki, szpinaku i oczywiście oliwy z oliwek. Feta urozmaici też smak pizzy, pierogów, naleśników czy wszelkich zapiekanek. Polecany także jako przekąska czy element deski serów. Wysoka zawartość białka. Zawartość laktozy <0,1 g/100 g produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1129 kJ/270 kcal Tłuszcz: 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g Węglowodany: 0,4 g w tym cukry: 0,4 g Białko: 16 g Sól: 3,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze do +8°C.