Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI Olej z ORZECHÓW WŁOSKICH tłoczony na zimno* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Olej z orzechów włoskich charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3 (kwas alfa-linolenowy) 9,2 g w 100 ml. Kwas alfa-linolenowy (ALA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA dziennie (4 ml/ 1 łyżeczka). Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Olej z orzechów włoskich tłoczony na zimno nie może być podgrzewany. Doskonale nadaje się do przygotowania sałatek i deserów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna - 3367 kJ/819 kcal Tłuszcz - 91 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 8,3 g w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 18 g w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 65 g Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli. Kwas alfa-linolenowy (omega-3): 9,2 g.
INFORMACJA ALERGENNA Wyprodukowano w zakładzie, który przetwarza: ORZESZKI ZIEMNE, SEZAM, MIGDAŁY i ORZECHY LASKOWE.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.