Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Olej rzepakowy jest naturalnie bogaty w kwas alfa-linolenowy (omega-3), który nasz organizm musi czerpać z pożywienia, ponieważ sam nie może go syntetyzować. Olej rzepakowy dostarczy Ci również cennej witaminy E! W celu zmniejszenia wyrazistego smaku rzepaku, olej powstały w wyniku pierwszego tłoczenia na zimno poddawany jest krótkiej obróbce parą wodną, co gwarantuje neutralny smak. Odpowiedni do głębokiego smażenia. Olej należy wymieniać po 10 użyciach.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna - 3404 kJ/828 kcal Tłuszcz - 92 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,4 g w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 61 g w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 25 g Witamina E - 26 mg [217 % dziennej referencyjnej wartości spożycia witaminy E (dla osoby dorosłej)] Kwas α-linolenowy (omega-3) - 7,4 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE i ORZECHY włoskie.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej i chronić przed światłem.