Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI oliwa z oliwek extra virgin*, tłoczona na zimno. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi. Spożywanie 30 g (około 2 łyżek stołowych) dziennie, jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych w ramach zrównoważonego sposobu żywienia i aktywnego trybu życia, pomoże uzyskać korzystny efekt zdrowotny.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 3700 kJ/900 kcal Tłuszcz: 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,5 g w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 75,8 g w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 11,7 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.