Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS MASŁO kakaowe (theobroma cacao seed butter) znane również jako olej lub tłuszcz kakaowy to naturalny tłuszcz roślinny. masło kakaowe pozyskiwane jest z ziaren kakaowca. W składzie nie posiada węglowodanów – świetnie sprawdzi się w diecie ketogenicznej i w dietach low carb. Temperatura topnienia MASŁA kakaowego jest niska - od 30 do 36°C (zbliżoną do temperatury ciała człowieka), w kosmetyce łatwo go rozprowadzić na skórze i szybko się wchłania. Nie zawiera żadnych dodatków, glutenu, laktozy oraz jest w 100 % vegan.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 3777 kJ / 899 kcal Tłuszcz: 99,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 64 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed nasłonecznieniem.