Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI ekologiczny olej rzepakowy nierafinowany tłoczony na zimno.
OPIS Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K. Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych. Źródło kwasów tłuszczowych omega-3 i kwasu oleinowego. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Kwas oleinowy jest tłuszczem nienasyconym. Odpowiedni do przygotowania różnego rodzaju potraw zimnych i gorących w temperaturze nieprzekraczającej 190 stopni Celsjusza. Można go mieszać z innymi olejami dzięki czemu powstają ciekawe kompozycje smakowe.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 3415 kJ/850 kcal Tłuszcz: 99,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,3 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 67,5 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 23,1 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g Kwasy tłuszczowe omega-3: 6,2 g Kwas oleinowy: 66,2 g Witamina E: 24,3 mg (202 %)** Witamina K: 58,8 µg (78 %)**
** - dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 1,5 miesiąca od otwarcia.