Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* 35 %, mieszanka oliwy z oliwek i pomarańczy* 30 % (oliwa z oliwek* 99 %, ekstrakt z pomarańczy* 1 %), biały ocet balsamiczny* 25 % (koncentrat moszczu winogronowego*, ocet winny*), mieszanka oliwy z oliwek i chili* 10 % (oliwa z oliwek* 99,6 %, ekstrakt z chili* 0,4 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS Mieszanka oliwy z oliwek (75 %) i białego octu balsamicznego (25 %). Gotowy dressing dwufazowy idealnie nadaje się do sałatek z roszponką i cykorią. Łagodna kwasowość białego octu balsamicznego wspaniale komponuje się z oliwą z oliwek, pomarańczą i odrobiną chili. Nadaje się również do marynowania warzyw takich jak buraki czy czerwona kapusta, a jako owocowy, słodko-kwaśny składnik dobrze komponuje się z mocnymi serami w sałatkach. Wstrząsnąć przed użyciem. Nie podgrzewać. Produkt jest naturalny. Rozwarstwienie jest zjawiskiem naturalnym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml Wartość energetyczna: 2866 kJ / 685 kcal Tłuszcz: 69 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g Węglowodany: 17 g w tym cukry: 17 g Zawiera znikome ilości białka i soli.
INFORMACJA ALERGENNA Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarzane są ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE i ORZECHY włoskie.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej i chronić przed światłem.