Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Curry z Madrasu to łagodny sos wywodzący się z południowych Indii. Ulubiony przez wegetarian i wegan. Nic w tym dziwnego, bo to wegańskie curry jest bogate w warzywa i pachnące indyjskie przyprawy. Na patelni podsmaż ulubione warzywa, w razie potrzeby dodaj zamiennik mięsa (w sumie około 400 g). Dodaj sos i delikatnie podgrzej. Podawać z ryżem lub chlebkiem naan.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 406 kJ/ 96 kcal Tłuszcz: 5,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 11 g w tym cukry: 7,8 g Błonnik: 1,5 g Białko: 1,6 g Sól: 1,5 g.
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.