Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI mięso z uda kurczaka 96 %, przyprawy, sól.
OPIS Produkt do bezpośredniego spożycia, pieczony, przyrządzony z średnio rozdrobnionego mięsa z uda kurczaka z dodatkiem naturalnych przypraw i soli. Kształt wynikający z zastosowanej formy opakowania. Bezpośrednio nad lub pod warstwą mięsa możliwa nierównomierna warstwa galaretki, której powstanie jest naturalnym wynikiem zastosowanego procesu technologicznego i użytych surowców. Konsystencja wyrobu zwarta, średnio miękka, soczysta i krajalna. Struktura wyrobu ścisła, ziarnista, lekko grudkowata. Powierzchnia wyrobu nierównomierna, lekko wilgotna. Na przekroju dopuszczalne pojedyncze otwory powietrzne. Barwa na powierzchni brązowa, na przekroju kremowo- szara do beżoworóżowej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 856 kJ / 203 kcal Tłuszcz: 9,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g Węglowodany: < 0,5 g w tym cukry: <0,5 g Białko: 18 g Sól: 2,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od 0 do 6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.