Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Mieszanka do wypieku ciasteczek z nasion i orzechów z figą, bez mąki i bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Waga po przyrządzeniu ok. 450 g (10 sztuk), jedna porcja ok. 45 g.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przygotuj 60 g oleju kokosowego i 200 ml wrzątku 1.Do miski wlej wrzątek, dodaj olej oraz sypką zawartość opakowania. 2.Wymieszaj i odstaw na 10 min. 3.Wyrabiaj ciasto, aż sklei się w kulę. 4.Ciasto podziel na 10 części i wilgotnymi dłońmi uformuj małe kulki. 5.Kulki przełóż na blachę z papierem do pieczenia i uformuj płaskie ciasteczka o wysokości 1 cm. 6.Wstaw do nagrzanego piekarnika (180°C) i piecz 25 - 30 min. 7.Sprawdź czy ciasteczka są równo zarumienione, jeśli nie piecz kolejne 8 min. 8.Wystaw do ostygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po przyrządzeniu Wartość energetyczna: 2013 kJ / 483 kcal Tłuszcz: 37 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g Węglowodany: 25 g w tym cukry: 1,8 g w tym alkohole wielowodorotlenowe: 10 g Błonnik: 10 g Białko: 20 g Sól: 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY, łubin.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Po wypieczeniu przechowuj w temperaturze pokojowej do 3 dni, a w lodówce do 5 dni.