Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS vEGGs „Omelette” to roślinna, 100 % naturalna alternatywa dla JAJEK, dzięki której przyrządzisz pyszną wegańską jajecznicę, omlet, quiche, frittatę i inne jajeczne dania. Po prostu wymieszaj vEGGs z wodą, wylej na rozgrzaną patelnię i przyrządź veggecznicę, lub też dodaj warzywa, wstaw do piekarnika i przyrządź smaczną zapiekankę. Użyj vEGGs także jako składnik naleśników, słodkich wypieków czy ciasta na pierogi. vEGGs to niezbędnik w każdej kuchni, nie tylko wegan i alergików - mają długi termin przydatności i możesz je wygodnie przechowywać w szafce.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jednego wegejajka: dokładnie wymieszaj 1 miarkę proszku, 1,5 - 2 miarki zimnej wody oraz 0,5 łyżeczki oleju. Stosuj jak jajko kurze. Wegecznica: Przygotuj mieszankę z dowolnej ilości wegejajek. Wlej mieszankę na rozgrzaną, dobrze natłuszczoną nieprzywierającą patelnię. Smaż przez około 5 minut, delikatnie mieszając, przewracając i rozdzielając. Mieszaj tylko sporadycznie. Wegański omlet, quiche i podobne dania: Dodanie MLEKA lub śmietany nie jest zalecane.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki Wartość energetyczna: 1350 kJ/323 kcal Tłuszcz: 2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 40 g w tym cukry: 2,8 g Błonnik: 20 g Białko: 25 g Sól: 2,2 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu