Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku. Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką JAJEK w roślinnym majonezie. Wysoka zawartość błonika pokarmowego. Doskonałe źródło białka, dlatego też odrywają istotną rolę w diecie wegańskiej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1443 kJ/343 kcal Tłuszcz: 4,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 21 g w tym cukry: 0,2 g Błonnik: 22 g Białko: 45 g Sól: 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.