Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
MIESZANKA DO WYPIEKU BABKI BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)

MIESZANKA DO WYPIEKU BABKI BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)



Przyjazne dla wegetarian

Przyjazne dla wegan

Bez glutenu

Dodaj do ulubionych
MIESZANKA DO WYPIEKU BABKI BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)

MIESZANKA DO WYPIEKU BABKI BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.


7,59 zł
Produkt dostępny

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

SKŁADNIKI
cukier, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, błonnik z cykorii, aromat, regulator kwasowości: difosforany; sól, substancja spulchniająca: węglany sodu.

OPIS
Doskonała mieszanka do wypieku pysznej, klasycznej babki piaskowej.
Na jej bazie przygotujesz także babkę marmurkową, doskonały keks lub wyśmietnite muffiny. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, ale zawsze wtedy, gdy będziesz mieć ochotę na sprawdzone, domowe ciasto.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotować do babki piaskowej:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 300 g
- 3 jaja
- 140 ml oleju

Wykonanie babki piaskowej:
-Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać JAJA, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 4 min.
-Ciasto przełożyć do foremki (małej keksówki lub małej foremki do babki).
-Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika poczekać aż przestygnie.
-Ciasto po wypieczeniu można posypać cukrem pudrem, bądź polać wcześniej przygotowaną polewą.

Przygotować do babki marmurkowej:
-1 opakowanie koncentratu ciasta 300 g
-3 jaja
-140 ml oleju
-1,5 łyżki kakao
-3 łyżki mleka

Wykonanie babki marmurkowej:
-Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać JAJA, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej.
-Całość wyrabiać mikserem ok. 4 min.
-Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać przesiane kakao oraz 3 łyżki mleka. Całość delikatnie wymieszać przy pomocy rózgi kuchennej lub szpatułki.
-Ciasta wylewać do formy naprzemiennie: raz jasne raz ciemne.
-Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 40-50 minut.
-Po wyjęciu z piekarnika poczekać aż przestygnie.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g mieszanki do wypieku babki
Wartość energetyczna: 1533 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 35 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 1,7 g
Sól: 0,31 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

CELIKO
BP_44418
5900038001213
220 szt.

Opis

Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
90 dni
Masa netto
300 g
Producent / dystrybutor – nazwa i adres
Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MIESZANKA DO WYPIEKU BABKI BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)

7,59 zł