Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
OPIS Koncentrat ciasta kruchego w proszku do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasteczka: - 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego - 2 żółtka - 40 g schłodzonego MASŁA (1/5 kostki) - bezglutenowe czekoladowe kropelki lub płatki lub starta gorzka czekolada Wykonanie: - Koncentrat ciasta kruchego wysypać na stolnicę. Dodać posiekane MASŁO, żółtka i wodę w takiej ilości, aby wszystkie składniki połączyły się w "kulkę". - Szybko zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie bardzo miękkie, to należy je włożyć do lodówki na 30 min. - Ciasto wyjąć z lodówki i uformować wałeczek o grubości ok. 1 cm - Plastry ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i lekko przycisnąć palcami (rozpłaszczyć) - Na wierzch rozłożyć kropelki czekoladowe. - Ciasteczka piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza ok. 15 minut.
Ciasto kruche z owocami: - 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego - 60 g masła - 1 jajo - 1/2 opakowania cukru wanilinowego Celiko - 2 łyżki MLEKA lub wody, owoce (wg uznania np. jabłka, śliwki, rabarbar), szczypta soli. Wykonanie: - Zagnieść ciasto z koncentratu ciasta, MASŁA, żółtka i MLEKA (ilość dodanego MLEKA zależy od wielkości JAJA, dlatego należy je dodawać małymi porcjami) - 3/4 gotowego ciasta wyłożyć na natłuszczoną blachę - Położyć cząstki owocówi posypać cukrem wanilinowym. - Białko ubić ze szczyptą soli i 1 łyżką cukru na sztywną pianę. Ubitą pianę wyłożyć na owoce. - Pozostałą część ciasta poskubać i posypać na wierzch ciasta. - Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez ok. 30 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1515 kJ/362 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 87 g w tym cukry: 26 g Białko: 1,7 g Sól: 0,7 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać soję, mleko i ich pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.