Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko wyrobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub do natłuszczonej foremki (25 x 10 cm). Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką ryżową (1 - 2 łyżki). Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut. Nagrzać piekarnik do 250°C (górna i dolna grzałka). Piec chleb przez 10 minut w temperaturze 250°C na średnim ruszcie, następnie zmniejszyć temperaturę pieczenia do 220°C i piec kolejne 50 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1469 kJ/347 kcal Tłuszcz: 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 71 g w tym cukry: 0,8 g Błonnik: 5,4 g Białko: 6,6 g Sól: 2,0 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i ŁUBIN.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.