Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
MIESZANKA DO WYPIEKU BABKI BEZGLUTENOWA 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN

MIESZANKA DO WYPIEKU BABKI BEZGLUTENOWA 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN



Przyjazne dla wegetarian

Przyjazne dla wegan

Bez glutenu

Dodaj do ulubionych
MIESZANKA DO WYPIEKU BABKI BEZGLUTENOWA 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN

MIESZANKA DO WYPIEKU BABKI BEZGLUTENOWA 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Za ten produkt możesz otrzymać 2 pkt EKO.


20,17 zł
Produkt dostępny

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

SKŁADNIKI
ksylitol (substancja słodząca), mąka ryżowa biała, mąka kokosowa, maranta trzcinowa, inulina, mąka MIGDAŁOWA, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: wodorowinian potasu, wodorowęglan sodu), naturalny aromat waniliowy, sól morska.

OPIS
Mieszanka do wypieku tradycyjnej babki. Receptura mieszanki oparta jest na domowym przepisie.
Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Rozgrzej piekarnik do 170°C
2. Dokładnie wysmaruj foremkę na babkę masłem i wysyp mąką bezglutenową
3. Do miski wbij 5 jajek. Ubij mikserem na puszystą masę (ok. 5 minut)
4. Cienką strużką wlej 200 ml oleju, cały czas miksując
5. Nie przerywaj miksowania, wsyp mieszankę do masy jajecznej. Na tym etapie możesz dodać 1 łyżkę soku z cytryny albo podzielić ciasto na pół i do jednej części dodać 1 łyżkę kakao.
6. Przelej do przygotowanej formy.
7. Piecz około 55 minut do tzw. "suchego patyczka".
8. Wyjmij z piekarnika i zacznij studzić babkę w formie "do góry nogami". Kiedy forma przestygnie (ale będzie jeszcze ciepła), delikatnie podważ ciasto nożem i wyjmij z foremki
9. Udekoruj lukrem lub czekoladą. Smacznego!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu*
Wartość energetyczna - 1803 kJ/431 kcal
Tłuszcz - 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,3 g
Węglowodany - 49 g
w tym cukry - 2,3 g
alkohole wielowodorotlenowe - 26 g
Błonnik - 3,8 g
Białko - 6,8 g
Sól - 0,72 g
* wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 5 JAJEK i 200 ml oleju rzepakowego

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
BP_40615
5902837812502
188 szt.

Opis

Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
60 dni
Masa netto
500 g
Bez cukru (w składnikach)
Tak
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MIESZANKA DO WYPIEKU BABKI BEZGLUTENOWA 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN

20,17 zł