Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
OPIS Koncentrat ciasta bezglutenowego w proszku Brownie. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1547 kJ/365 kcal Tłuszcz: 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Węglowodany: 81 g w tym cukry: 52 g Błonnik: 6,0 g Białko: 3,9 g Sól: 0,48 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA - 300 g koncentratu BROWNIE - 100 ml oleju - 35 ml wody - 1 jajo Wykonanie: - Koncentrat ciasta wsypać do miski. - Następnie wbić jajo, wlać wodę i olej. - Miksować tylko do połączenia składników. - Piec 30 minut w 180 - 190 stopni Celsjusza w blaszce o średnicy 20 cm.
Składniki potrzebne do ciasta dla wegan: - 300 g koncentratu BROWNIE - 100 ml oleju - 135 ml wody - 1 łyżka mielonego siemienia lnianego Wykonanie: - Koncentrat ciasta wbić do miski - Siemię lniane zalać wodą i odstawić na 5 min. - Następnie wlać do koncentratu siemię oraz olej - Miksować tylko do połączenia składników - Piec 30 minut w 180 - 190 stopni Celsjusza w blaszce o średnicy 20 cm.
UWAGA Ciasto wegańskie przygotujesz również stosując inne niż siemię lniane zamienniki jajka. Pamiętaj wtedy, aby użyć odpowiedniej ilości wody.
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać mleko i produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.