Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Bezglutenowa mieszanka do wypieku bułek. Opakowanie wystarcza na około 9 bułek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Zawartość torebki wsyp do miski 2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej wody (max. 40 stopni Celsjusza) 3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30 - 40 stopni Celsjusza) na około 50 min. do wyrośnięcia 4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach 5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową 6. Wsadź do piekarnika 7. Nastaw na 210 stopni Celsjusza i piecz 45 minut 8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1444 kJ/345 kcal Tłuszcz: 3,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g Węglowodany: 63 g w tym cukry: 1,3 g Białko: 17 g Sól: 2,3 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.