Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI daktyle w proszku*, mąka gryczana*, substancja słodząca: erytrytol* 15 %, skrobia z tapioki*, białko grochu* 6 %, białko ryżu* 6 %, mąka z ORZESZKÓW ZIEMNYCH*, kakao alkalizowane w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 5 % (kakao w proszku*, regulator kwasowości: węglany potasu), mąka z lnu*, proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: kwas winowy, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Nagrzać piec konwekcyjny do 170°C (lub 185 - 190°C w przypadku piekarnika konwencjonalnego). Przygotować średniej wielkości blachę do pieczenia (20 x 24 cm lub maksymalnie 22 x 26 cm), lekko ją natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia. 2. W misce połączyć 60 ml oleju, 250 ml MLEKA i mieszankę brownie, mieszać, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlać ciasto na przygotowaną blachę, równomiernie je rozprowadzić. Zamiast oleju i MLEKA, można użyć roztopione MASŁO i napój roślinny. 3. Piec przez 20 - 22 minuty w piecu konwekcyjnym w temperaturze 170°C (lub 185 - 190°C w przypadku piekarnika konwencjonalnego), aż do upieczenia. 4. Pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 15 minut przed pokrojeniem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1576 kJ/373 kcal Tłuszcz: 3,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g Węglowodany: 62 g w tym cukry: 27 g Błonnik: 12 g Białko: 18 g Sól: 1,02 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY i nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu.