Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SPOSÓB PRZYGOTOWANA Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Podłużną formę do pieczenia (np. 25 cm x 12 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Do dużej miski włóż 3 dojrzałe banany, 200 ml jogurtu, 3 jajka oraz 13 łyżek oleju i dokładnie zmiksuj. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj. Gotową masę przelej do formy. Wstaw do piekarnika na środkowy poziom i piecz przez ok. 50-55 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1127 kJ/269 kcal Tłuszcz: 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g Węglowodany: 35 g w tym cukry: 12 g Błonnik: 1,0 g Białko: 5,2 g Sól: 0,77 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.