Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Opakowanie wystarcza na 35 ciastek maślanych. Zawiera substancję słodzącą.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Przesyp mieszankę do miski 2. Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła 3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami 4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można też formować w rękach 5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia 6. Piecz przez 12 - 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produtu przygotowanego według przepisu Wartość energetyczna - 2202 kJ/526 kcal Tłuszcz - 40 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 15 g Węglowodany - 24 g w tym cukry - 2,3 g alkohole wielowodorotlenowe - 30 g Białko - 11 g Sól - 0,3 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać orzechy.
UWAGA Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.