Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF

MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF



Certyfikat produkcji ekologicznej

Przyjazne dla wegetarian

Przyjazne dla wegan

Bez glutenu

Dodaj do ulubionych
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF

MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Za ten produkt możesz otrzymać 1 EKO pkt.


15,93 zł
Produkt dostępny

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

SKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa* 40 %, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka jaglana pełnoziarnista*, zakwas z komosy ryżowej w proszku* (mąka z komosy ryżowej*, mąka ryżowa*), skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; sól kamienna, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Mieszanka do wypieku bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 10 bułek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
2. Mieszankę wymieszać z 400 ml letniej wody, 2 łyżkami octu jabłkowego lub winnego, 2 łyżkami oleju za pomocą łyżki lub miksera ręcznego.
3. Ciasto uformować zwilżonymi dłońmi i podzielić na 10 kawałków.
4. Kawałki ciasta uformować na kształt okrągłych bułek i obsypać dodatkami według uznania.
5. Następnie położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i docisnąć na szerokość kciuka, ponieważ dobrze wyrosną w piekarniku.
6. Piec przez 35 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1473 kJ/348 kcal
Tłuszcz - 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 73 g
w tym cukry - 0,4 g
Błonnik - 4,1 g
Białko - 6,3 g
Sól - 2,1 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, nasiona SEZAMU, GORCZYCĘ i ŁUBIN.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
BAUCK HOF
BP_21936
4015637009001
89 szt.

Opis

Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Certyfikat bio
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
120 dni
Masa netto
500 g
Bez cukru (w składnikach)
Tak
Producent / dystrybutor – nazwa i adres
BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF

15,93 zł