Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Mieszanka do wypieku bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 10 bułek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół. 2. Mieszankę wymieszać z 400 ml letniej wody, 2 łyżkami octu jabłkowego lub winnego, 2 łyżkami oleju za pomocą łyżki lub miksera ręcznego. 3. Ciasto uformować zwilżonymi dłońmi i podzielić na 10 kawałków. 4. Kawałki ciasta uformować na kształt okrągłych bułek i obsypać dodatkami według uznania. 5. Następnie położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i docisnąć na szerokość kciuka, ponieważ dobrze wyrosną w piekarniku. 6. Piec przez 35 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1473 kJ/348 kcal Tłuszcz - 2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g Węglowodany - 73 g w tym cukry - 0,4 g Błonnik - 4,1 g Białko - 6,3 g Sól - 2,1 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, nasiona SEZAMU, GORCZYCĘ i ŁUBIN.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.