Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
KONCENTRAT CIASTA BISZKOPTOWEGO B/G 12x200 g - CELIKO

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA BISZKOPTOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO



Przyjazne dla wegetarian

Przyjazne dla wegan

Bez glutenu

Dodaj do ulubionych
MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA BISZKOPTOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA BISZKOPTOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.


4,35 zł
Produkt dostępny

info Minimalna ilość zamówienia tego produktu wynosi 4.

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier.

OPIS
Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek.
Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Biszkopt:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego
- 50 g cukru (1/4 szklanki)
- 3 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko
Wykonanie:
- Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem. Następnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale ubijając.
- W miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a następnie gotową mieszankę przesiać do naczynia z ubitą masą jajeczną. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
- Ciasto przełożyć do formy wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułką tartą.
- Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok 30 min. Po wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie. Następnie do biszkoptu dodać ulubione dodatki.

Przepis na Ciasto pomarańczowe - wegańskie:
- 1 opakowanie ciasta biszkoptowego
- 140 g puree z batatów (pieczonych lub gotowanych)
- 3 łyżki soku z pomarańczy (30 g)
- 3 łyżki oleju (30 g)
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego Celiko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g)
- starta skórka pomarańczy
Wykonanie:
- Puree z batatów zmiksować z sokiem pomarańczowym, a następnie z olejem.
- Dodawać do masy małymi porcjami przesiany koncentrat ciasta zmieszany z proszkiem do pieczenia i miksować. Na koniec dodać skórkę pomarańczy i zamieszać.
- Gotową masę przełożyć do małej tortownicy lub małej keksówki.
- Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 30 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1526 kJ/365 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 89 g
w tym cukry: 32 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, mleko i ich produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
CELIKO
BP_27909
5900038001046
458 szt.

Opis

Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
90 dni
Masa netto
200 g
Producent / dystrybutor – nazwa i adres
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA BISZKOPTOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

4,35 zł