Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
OPIS Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt: - 1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego - 50 g cukru (1/4 szklanki) - 3 jaja - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko Wykonanie: - Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem. Następnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale ubijając. - W miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a następnie gotową mieszankę przesiać do naczynia z ubitą masą jajeczną. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę. - Ciasto przełożyć do formy wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułką tartą. - Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok 30 min. Po wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie. Następnie do biszkoptu dodać ulubione dodatki.
Przepis na Ciasto pomarańczowe - wegańskie: - 1 opakowanie ciasta biszkoptowego - 140 g puree z batatów (pieczonych lub gotowanych) - 3 łyżki soku z pomarańczy (30 g) - 3 łyżki oleju (30 g) - 2 łyżeczki cukru wanilinowego Celiko - 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g) - starta skórka pomarańczy Wykonanie: - Puree z batatów zmiksować z sokiem pomarańczowym, a następnie z olejem. - Dodawać do masy małymi porcjami przesiany koncentrat ciasta zmieszany z proszkiem do pieczenia i miksować. Na koniec dodać skórkę pomarańczy i zamieszać. - Gotową masę przełożyć do małej tortownicy lub małej keksówki. - Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 30 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1526 kJ/365 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 89 g w tym cukry: 32 g Białko: 0 g Sól: 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ, mleko i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.