Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Bezglutenowa mieszanka do wypieku bułek. Opakowanie wystarcza na około 9 bułek. Idealna w diecie ketogenicznej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Zawartość torebki wsyp do miski 2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej wody (max. 40 stopni Celsjusza). Starannie wyrób ciasto 3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30 - 40 stopni Celsjusza) na około 60 min. do wyrośnięcia 4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach 5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową 6. Włóż do piekarnika 7. Nastaw na 180 stopni Celsjusza i piecz 60 minut 8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1341 kJ/324 kcal Tłuszcz: 24 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g Węglowodany: 9,5 g w tym cukry: 3,9 g Białko: 13 g Sól: 2,3 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.