Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI symbiotyczna kultura bakterii (Acetobacter, Gluconobacter) i drożdży (Saccharomyces, Saccharomycodes, Schizosaccharomyces, Zygosaccharomyces, Dekkera, Candida, Torulospora, Koleckera, Pichia, Mycotorula i Mycoderma) z ekologicznej kombuchy 100 %.
OPIS Ekologiczny grzybek scoby. Starter do kombuchy. Produkt niepasteryzowany.
SPOSÓB UŻYCIA Całą zawartość słoiczka dodaj do 3 l zimnej osłodzonej herbaty i trzymaj w ciepłym miejscu przez 7 dni. Po tym czasie kombucha jest gotowa -przechowuj ją w lodówce. Zbierz grzybek i wykorzystaj do kolejnej kombuchy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 18 kJ /4 kcal Tłuszcz: <0,1 g w tym kwasy nasycone: 0 g Węglowodany: <0,5 g w tym cukry: <0,5 g Białko: 0 g Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać: SOJĘ, gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.