Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS vEGGs - roślinny zamiennik jaj do pieczenia i gotowania, wyprodukowany z naturalnych składników. Po prostu zmieszaj proszek z wodą i zobacz jak po chwili zamieni się w wegejajko! Wegejajka vEGGs mają długi termin ważności i nie zajmują miejsca w lodówce! Warto mieć je zawsze pod ręką. Z jednego opakowania zrobisz 32 wegejajka lub wegeżółtka. W opakowaniu znajdują się dwie miarki: 5 ml oraz 25 ml.
Do czego możesz użyć vEGGs? Stosuj w daniach i deserach, w których jajko służy do wiązania składników. Doskonale sprawdza się w naleśnikach, plackach, burgerach, ciastkach, ciastach czy do panierek. vEGGs stosuj również jako żółtko, np. do budyniu lub creme brulee. Stosuj tyle wegejajek vEGGs, ile kurzych jaj przewiduje przepis. Z tego produktu vEGGs nie zrobisz jajecznicy, omletu czy jajka sadzonego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 wegejajko: wlej do naczynia 50 ml wody (2 duże miarki), dodaj 5 ml proszku vEGGs (1 mała płaska miarka) i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jako jajko. 1 wegeżółtko: wlej do naczynia 25 ml wody (1 duża miarka), dodaj 5 ml proszku vEGGs (1 mała płaska miarka) oraz 5 ml oleju (1 mała miarka). Energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jak żółtko.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki Wartość energetyczna: 1264 kJ/301 kcal Tłuszcz: 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 56 g w tym cukry: 2,3 g Błonnik: 27 g Białko: 2,8 g Sól: 1,9 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ i gorczycę
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać zamknięte w suchym i zacienionym miejscu.