Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
SKŁADNIKI ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista, kultury bakterii chlebowych
OPIS Wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego ORKISZOWEGO bio 30 g Biovegan, 700 g mąki ORKISZOWEJ, 300 g mąki ŻYTNIEJ, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody. Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza przez ok. 80 minut. Pozostawić do wystygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Warość energetyczna: 1525 kJ/360 kcal Tłuszcz: 3,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 57 g w tym cukry: <0,5 g Błonnik: 8,3 g Białko: 15 g Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.