Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zawartość torebki wsypać do miski, dodać 250 - 280 ml zimnej wody, a następnie dobrze zagnieść. Z ciasta uformować wałek, pokroić go na plastry, a następnie każdy plaster rozwałkować na placki. Placki smażyć na rozgrzanej patelni, na niewielkiej ilości oleju. Opakowanie 250 g wystarczy na przygotowanie około 10 - 12 sztuk placków. Czas przygotowania to około 20 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 72 g w tym cukry: <0,5 g Białko: 10 g Sól: 1,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.