local_mall
Koszyk
0 szt.
MIESZANKA DO WYPIEKU PIZZY BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 250 g - PIĘĆ PRZEMIAN
Przyjazne dla wegetarian
Przyjazne dla wegan
Bez glutenu
Dodaj do ulubionych
1 EKO pkt.
Za ten produkt możesz otrzymać
11,58 zł
Darmowa dostawa
dla zamówień od 295 zł
BLIK i płatności on-line
płatności on-line od Przelewy24
InPost lub DHL
dogodny sposób dostawy
Program partnerski
kupony rabatowe za EKO punkty
SKŁADNIKI
mąka ryżowa, tapioka, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól kłodawska.
OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przesyp mieszankę do miski
2. Do 200 ml ciepłej przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami
4. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę (można do piekarnika 30 - 40 stopni Celsjusza)
5. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek
6. Rozgrzej piekarnik do 250 - 300 stopni Celsjusza
7. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos
8. Piecz 17 - 20 minut w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produtu przygotowanego według przepisu
Wartość energetyczna - 1372 kJ/328 kcal
Tłuszcz - 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 61 g
w tym cukry - 3,3 g
Białko - 3,7 g
Sól - 1,4 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
mąka ryżowa, tapioka, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól kłodawska.
OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przesyp mieszankę do miski
2. Do 200 ml ciepłej przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami
4. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę (można do piekarnika 30 - 40 stopni Celsjusza)
5. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek
6. Rozgrzej piekarnik do 250 - 300 stopni Celsjusza
7. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos
8. Piecz 17 - 20 minut w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produtu przygotowanego według przepisu
Wartość energetyczna - 1372 kJ/328 kcal
Tłuszcz - 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 61 g
w tym cukry - 3,3 g
Białko - 3,7 g
Sól - 1,4 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
BP_23548
5902837810980
426 szt.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Wegański
- Tak
- Bez glutenu (w składnikach)
- Tak
- Bez glutenu (deklaracja)
- Tak
- Gwarantowany termin przydatności
- 60 dni
- Masa netto
- 250 g
- Bez cukru (w składnikach)
- Tak
- Producent / dystrybutor – nazwa i adres
- SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20, 05-092 DĄBROWA
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.