Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Przesyp mieszankę do miski 2. Do 200 ml ciepłej przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski 3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami 4. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę (można do piekarnika 30 - 40 stopni Celsjusza) 5. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek 6. Rozgrzej piekarnik do 250 - 300 stopni Celsjusza 7. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos 8. Piecz 17 - 20 minut w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produtu przygotowanego według przepisu Wartość energetyczna - 1372 kJ/328 kcal Tłuszcz - 6,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g Węglowodany - 61 g w tym cukry - 3,3 g Białko - 3,7 g Sól - 1,4 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.