Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Bezglutenowa mieszanka na pierogi. Bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1.Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki) oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80℃), zagniatając przy tym ciasto przez ok. 5-7 minut, aż będzie zwarte i jednolite (uważaj, żeby się nie poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej elastyczności. 2.Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąkę bezglutenową (może być ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką. 3.Powtarzaj, do momentu wykorzystania całego ciasta. 4.Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez ok. 5 minut 5.Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g gotowego produktu Wartość energetyczna: 814 kJ / 220 kcal Tłuszcz: 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 44 g w tym cukry: 1,1 g Błonnik: 1,7 g Białko: 2,4 g Sól: 0,5 g *Wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 3 łyżek oleju rzepakowego i 400 ml wody.
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.