Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Mieszanka do wypieku owsianych bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 8 bułek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Potrzebujesz: 350 g mieszanki do bułek, 400 ml letniej wody. 1. Nagrzej piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół. 2. W misce wymieszaj krótko mieszankę na bułki z 400 ml wody. Pozostaw ciasto do napęcznienia na 5 minut. 3. Mokrymi dłońmi podziel ciasto na osiem równych części, uformuj kulki i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij kawałki ciasta na płasko, aby miały około 2 cm wysokości. 4. Umieść bułki (bez czasu na wyrastanie) na średnim poziomie w nagrzanym piekarniku. 5. Po około 35 minutach wyjmij bułki z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Wskazówka: Bułki dobrze nadają się do zamrażania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki Wartość energetyczna: 1540 kJ/366 kcal Tłuszcz: 8,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany: 52 g w tym cukry: 0,8 g Błonnik: 14 g Białko: 13 g Sól: 1,8 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i ŁUBIN.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.