local_mall
Koszyk
0 szt.
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK OWSIANYCH BEZGLUTENOWA DEMETER BIO 350 g - BAUCK HOF
Certyfikat produkcji ekologicznej
Przyjazne dla wegetarian
Przyjazne dla wegan
Bez glutenu
Dodaj do ulubionych
1 EKO pkt.
Za ten produkt możesz otrzymać
17,17 zł
Darmowa dostawa
dla zamówień od 295 zł
BLIK i płatności on-line
płatności on-line od Przelewy24
InPost lub DHL
dogodny sposób dostawy
Program partnerski
kupony rabatowe za EKO punkty
SKŁADNIKI
płatki OWSIANE pełnoziarniste bezglutenowe** 84 %, len złocisty mielony*, mielone łuski babki jajowatej*, otręby OWSIANE bezglutenowe** 2 %, sól kamienna. (*certyfikowany składnik ekologiczny, **składniki z rolnictwa biodynamicznego [88 %])
OPIS
Mieszanka do wypieku owsianych bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 8 bułek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz: 350 g mieszanki do bułek, 400 ml letniej wody.
1. Nagrzej piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
2. W misce wymieszaj krótko mieszankę na bułki z 400 ml wody. Pozostaw ciasto do napęcznienia na 5 minut.
3. Mokrymi dłońmi podziel ciasto na osiem równych części, uformuj kulki i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij kawałki ciasta na płasko, aby miały około 2 cm wysokości.
4. Umieść bułki (bez czasu na wyrastanie) na średnim poziomie w nagrzanym piekarniku.
5. Po około 35 minutach wyjmij bułki z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Wskazówka: Bułki dobrze nadają się do zamrażania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
Wartość energetyczna: 1540 kJ/366 kcal
Tłuszcz: 8,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 14 g
Białko: 13 g
Sól: 1,8 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i ŁUBIN.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
płatki OWSIANE pełnoziarniste bezglutenowe** 84 %, len złocisty mielony*, mielone łuski babki jajowatej*, otręby OWSIANE bezglutenowe** 2 %, sól kamienna. (*certyfikowany składnik ekologiczny, **składniki z rolnictwa biodynamicznego [88 %])
OPIS
Mieszanka do wypieku owsianych bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 8 bułek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz: 350 g mieszanki do bułek, 400 ml letniej wody.
1. Nagrzej piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
2. W misce wymieszaj krótko mieszankę na bułki z 400 ml wody. Pozostaw ciasto do napęcznienia na 5 minut.
3. Mokrymi dłońmi podziel ciasto na osiem równych części, uformuj kulki i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij kawałki ciasta na płasko, aby miały około 2 cm wysokości.
4. Umieść bułki (bez czasu na wyrastanie) na średnim poziomie w nagrzanym piekarniku.
5. Po około 35 minutach wyjmij bułki z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Wskazówka: Bułki dobrze nadają się do zamrażania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
Wartość energetyczna: 1540 kJ/366 kcal
Tłuszcz: 8,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 14 g
Białko: 13 g
Sól: 1,8 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i ŁUBIN.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
BP_31943
4015637015224
94 szt.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Wegański
- Tak
- Certyfikat bio
- Tak
- Bez glutenu (w składnikach)
- Tak
- Bez glutenu (deklaracja)
- Tak
- Gwarantowany termin przydatności
- 60 dni
- Masa netto
- 350 g
- Bez cukru (w składnikach)
- Tak
- Producent / dystrybutor – nazwa i adres
- BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.