Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI mąka ryżowa, skrobia z manioku (tapioka), skrobia ziemniaczana, mąka gryczana biała, skrobia kukurydziana, mielona łuska babki płesznik, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono i diacetylowinowym.
OPIS Mieszanka piekarnicza uniwersalna bezglutenowa jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych proporcjach.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Bezglutenowe gofry: Do miski wsyp 500 g mieszanki uniwersalnej Grano Dodaj 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 4 żółtka jaj i 360 ml mleka Całość dokładnie wymieszaj po czym dodaj pianę ubitą z 4 białek. Do białek można dodać cukier, wedle upodobania Nałóż porcję ciasta na gofrownicę i zapiekaj aż będą rumiane Z podanej porcji wypieczesz około 8 gofrów
Bezglutenowe naleśniki: Do miski wsyp 500 g mieszanki uniwersalnej Grano Dodaj 2 całe JAJA, 5 łyżek oleju, szczyptę soli, 300 ml MLEKA i 300 ml wody (może być gazowana) Całość dokładnie wymieszaj. Można dodać cukier, wedle upodobania Nałóż porcję ciasta na lekko natłuszczoną patelnię i smaż z obu stron aż będą rumiane. Z podanej porcji wypieczesz około 12 naleśników
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu Wartość energetyczna: 1484 kJ / 349 kcal Tłuszcz: 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 80 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 0,6 g Białko: 4,8 g Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu