Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS BIO Lava Cake Zdrowo Namieszane – Rozkosz czekolady na Twoim talerzu! Mieszanka, która pozwoli Ci przygotować nieziemski, 5 gwiazdkowy, mocno czekoladowy deser w zaledwie 15 minut. To płynna czekolada w towarzystwie, jak zawsze, tylko ekologicznych, wartościowych i bezglutenowych składników! Potrzebujesz tylko 3 jaj oraz pół kostki MASŁA by z jednego opakowania przygotować 4 mistrzowskie porcje.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1.Rozgrzej piekarnik do 220℃ góra-dół. 2.Do niedużego garnka włóż 100 gram MASŁA (pół kostki) i na małej mocy podgrzewaj, aż całkowicie się rozpuści 3.Po rozpuszczeniu ściągnij z palnika, wsyp zawartość opakowania i energicznie mieszaj rózgą kuchenną, aż cała czekolada się rozpuści 4.Do masy czekoladowej wbij 3 jajka i dokładnie ubij - za pomocą rózgi lub miksera elektrycznego 5.Wysmaruj masłem foremki i wiej przygotowaną masę - do 3/4 wysokości foremek 6.Wstaw do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Po 10 minutach góra i boki mają być ścięte a środek płynny. 7.Wyciągnij z piekarnika, odczekaj 1-2 minuty aż odrobinę ostygnie, i delikatnie podważając dookoła nożem, przełóż na talerzyk 8.Podawaj na ciepło, posypane cukrem pudrem, z malinami lub gałką lodów waniliowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1736 kJ / 417 kcal Tłuszcz: 29 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g Węglowodany: 30 g w tym cukry: 21 g Błonnik: 3,5 g Białko: 6,8 g Sól: 0,3 g
UWAGA Do Lava Cake idealnie pasują również świeże truskawki, jagody lub pestki granatu Lava Cake możesz jeść również na zimno, jednak najbardziej polecamy wersję na ciepło, z płynną czekoladą
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.